Finans Sektöründe Mashup Uygulamasının Önemi

30 Kasım 2022
mashup

Teknolojinin daha da gelişmesi ile günümüzde raporlama sistemleri daha da önemli hale gelmiştir. Bunun nedeni ise doğru çalışan bir raporlama sistemi ile kuruluşların eksik olduğu noktaları tespit edebilmesi ve kurum içi verimi artırabilmeleridir. Bununla birlikte rapor sonuçlarına göre gerekli değişiklikleri yapmak da şirketin geleceği açısında son derece önemlidir. Raporlama sistemi için çeşitli iş zekâsı uygulamaları kullanılmaktadır. Bunlardan birisi de Qlik Mashup’dır. 

Şirketlerin iş zekâsı uygulamalarından en büyük beklentisi, farklı kaynaklardan elde edilen verilerin tek bir arayüzde görülebilmesidir. Qlik Mashup tam olarak bu isteğe yanıt veren bir uygulamadır. Basit kullanımı sayesinde daha iyi Mashup’lar elde edebilmeniz için ayrıca Q-Mash uygulaması da bulunmaktadır. DQ Türkiye olarak bu yazımızda, finans sektöründe Mashup uygulaması hakkında merak edilenleri ele alacağız.

Mashup Nedir?


kurumsal firmalar için mashup
Qlik Mashup, Mashup teknolojisini bünyesinde bulunduran bir Qlik ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır. Qlik Mashup ile farklı kaynaklardan elde edilen verileri tek bir grafik arayüzde görüntülemeniz mümkündür. Kısacası istediğiniz görsellikte, kullanışlı ve şık web uygulamaları oluşturabilirsiniz. Böylece elde edeceğiniz daha etkili, hızlı ve kolay erişilebilen uygulamalara sahip olabilirsiniz.

Qlik Mashup’da HTML, CSS ve Javascript gibi farklı teknoloji ve uygulamalar ile kullanılabilir. Bunun yanı sıra Qlik Sense API’lerini kullanarak, Qlik’ten veri çekmeniz de mümkündür.

Ayrıca İlginizi Çekebilir: Q-Mash Nedir, Mashup Süreçlerinizi Nasıl Hızlandırır?

Finans Sektöründe Mashup’ın Önemi

q-mash

Mashup uygulamasının finans sektörü başta olmak üzere birçok alanda çeşitli faydalar sağlamaktadır. Q-Mash, sahip olduğu çeşitli özellikleri sayesinde birçok farklı şekilde fayda sunar. Q-Mash’ın bu faydaları aşağıdaki gibidir:

  1. No Code Platform: Herhangi bir kod bilgisine ihtiyaç duymadan, sürükle ve bırak seçeneği ile web uygulamaları geliştirmeniz mümkündür. 
  2. Sürükle ve Bırak: Mashup'ı tasarlamak için sürükleyip bırakmanız yeterli olacaktır.
  3. Kullanıma Hazır Şablon: Hazır şablonlardan dilediğinizi kullanabilir ve çeşitlendirebilirsiniz.
  4. Veri Görselleştirme: Qlik öğelerini farklı görselleştirme seçenekleri ile çizdirmeniz mümkündür.
  5. Güvenlik ve Yönetim Altyapısı: Q-Mash’ın tüm yönetim ve güvenlik altyapısı Qlik Sense güvencesi ile korunmaktadır.
  6. Menüler ve Özel Tercihler:Tek sayfa mashup yerine, birden fazla sayfaya ve menü geçişlerine sahip olan mashup oluşturma seçeneğiniz bulunmaktadır.
  7. Veri Filtreleme: Qlik Sense veri filtreleme tekniğiyle birebir olarak filtreleme imkanı sunar.
  8. Tüm Cihazlara Uyumlu Olması: Herhangi bir cihaz üzerinden ve dilediğiniz zaman dashboard’larınıza erişmenizi sağlar.
  9. Qlik Extensions Desteği: Özelleştirilmiş Qlik bütünleşmiş extension teknolojisi sayesinde uygulamalarınız ile uyumludur.
  10. Düzenleme Kolaylığı Sunar: Daha önce oluşturduğunuz veya kullandığınız Mashup’larınızı istediğiniz zaman tekrar düzenleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra çeşitli değişiklikler de uygulayabilirsiniz.

DQ Türkiye ekibi olarak bu yazımızda Mashup nedir, finans sektöründe Mashup ve Qlik Mashup gibi konular hakkında merak edilenleri sizler ile paylaştık. Amacımız; DQ Türkiye olarak, iş zekâsı, makine öğrenimi çözümleri ve yazılım & danışmanlık hizmeti sunmaktır. Q-Mash, sahip olduğu diğer tüm özellikleri ile Qlik Mashup oluşturmanız için uygun ortam sunan bir uygulamadır.

Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edebilir, hizmetlerimizden faydalanmak için ise bizimle iletişime geçebilirsiniz.