Qlik Sense İçin Mobil Uygulama Deneyimi. Mobile Hub Nedir, Ne İşe Yarar?

31 Ocak 2022
mobile-hub

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte iş hayatımızda çeşitli yenilikler ile karşılaşıyoruz. Bu yeniliklerden belki de en faydalı ve en büyük etkiye sahip olanlarından biri ise iş zekası uygulamalarıdır. DQTürkiye olarak Qlik markasının, Türkiye distribütörlüğünü yapıyoruz. Distribütörlüğünü yaptığımız Qlik markasının Qlik Sense ürünü, bir iş zekası uygulamasıdır. 

Qlik Sense, sahip olduğu özellikler ve eşsiz teknolojileri ile iş zekası uygulaması piyasasında pek çok farklı firma tarafından aktif olarak kullanılan, piyasanın önde gelen ürünlerinden biridir. Qlik Sense, gelişen teknolojiyi takip ederek mobil uygulamaların ne kadar önemli olduğunun son derece farkında. Bu farkındalığın etkisiyle DQTürkiye olarak Qlik Sense ile entegre çalışan ürünümüz Mobile Hub’ı kullanıcıların hizmetine sunuyoruz.

Bu yazımızda sizler için Mobile Hub Nedir, Mobile Hub Ne İşe Yarar ve Mobile Hub Nasıl Çalışır sorularına cevap vereceğiz. Ayrıca Mobile Hub’ın sağladığı Fayda ve Avantajlardan bahsedeceğiz.

mobile-hub-dq-turkiye

Mobile Hub Nedir?

Mobile Hub, Qlik Sense’e bir eklenti gibi kolay bir şekilde entegre edilebilen mobil uygulamadır. Böylece sizin verilerinize ulaşmanız için bilgisayara olan bağlılığınız azalmış oluyor. Mobile Hub sayesinde tüm verilerinizi her an yanınızda akıllı telefonunuzda taşıyabilir, verilerinize göz atabilir, 2 farklı veri arasında karşılaştırma yapabilir ve verilerinizin belirli değerlere ulaştığında size haber verecek şekilde alarm oluşturabilirsiniz.

Günümüzde bilgisayarlar her ne kadar hayatımızın önemli bir parçası olsa dahi bir akıllı telefon kadar yakınımızda olmadığı durumlar olabiliyor. Mobile Hub ile Qlik Sense’i kullanmak için bir bilgisayara ihtiyacınız kalmadan, tüm işlemlerinizi Mobile Hub üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Mobile Hub Ne İşe Yarar?

Mobile Hub, Qlik Sense güvenlik katmanına sorunsuz bir şekilde entegrasyon sağlar ve Qlik Sense uygulamalarının ek geliştirme gerektirmeden detaylı analiz edilmesine imkan verir. 

Mobile Hub ile iş zekasında gelişmiş bir kullanıcı deneyimi yaşayabilirsiniz. Örneğin; ad hoc analizi ile karar alma süreçlerinizi iyileştirebilir ve BT iş yükünü azaltabilirsiniz. Kısaca Mobile Hub ile verilerinizi yer ve zamandan bağımsız olarak, gelişmiş özelliklerle analiz edebilirsiniz.

Mobile Hub’ın Sağladığı Fayda ve Avantajlar

Mobile Hub’ın sağladığı fayda ve avantajları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Kolay Entegrasyon: Şirket ya da firmanızda kullandığınız kurumsal uygulamanıza Mobil Hub’ı kolay bir şekilde entegre edebilirsiniz.
  • Karşılaştırma: Aynı veya farklı Qlik Sense uygulamalarından veya sayfalarından herhangi bir grafiği karşılaştırabilirsiniz.
  • Self Servis: Aktif olarak kullandığınız Qlik Sense’in verilerini kullanarak, self servis mobil ad hoc grafikleri oluşturabilirsiniz.
  • Bildirimler: Hızlı bir şekilde içgörüye ulaşabilmek adına veri yolculuğunuzu belirlediğiniz bildirimler ve portföyünüz ile kişiselleştirebilirsiniz.
  • Hızlı Bakış: Özelleştirebildiğiniz metrik arayüzleriniz ile hızlı bir bakış gerçekleştirebilirsiniz.
  • Kod Bilgisi Gerektirmez: Mobile Hub, sanılanın aksine oldukça basittir. Her seviyedeki kullanıcı tarafından kolay bir şekilde kullanılabilir, yani analiz yapılabilir.
  • Mobil Seçim Çubuğu: Qlik seçimlerinizdeki yaklaşımlarınızı varsayılan olarak algılar ve kullanılır.
  • Platformlar Arası Mobil Deneyim: Plug & play Qlik Sense eklentisine sahiptir.
  • Mobil Uygulama: IOS ve Android işletim sistemleri ile uyumlu olduğu için her an kullanabilirsiniz.

Mobile Hub bunlar fayda ve avantajları ile günümüzde kullanıcılar tarafından sık sık tercih ediliyor.

Mobile Hub Nasıl Çalışır?

Mobile Hub ile size kolay bir kullanım sunuyoruz. Uygulamayı cihazınıza indirdikten sonra kullanıma hazır halde olacaktır. Kolay kullanım imkanı sağlayan arayüzü sayesinde zorlanmadan, analiz yapmanıza olanak tanır.

Bu yazımızda sizler için Mobile Hub Nedir, Mobile Hub Ne İşe Yarar ve Mobile Hub Nasıl Çalışır sorularına cevap verdik. Ayrıca Mobile Hub’ın sağladığı Fayda ve Avantajlardan bahsettik.

 

 

İlginizi Çekebilir: Qlik Sense Otomatik E-Mail Raporlama Nasıl Yapılır?