Q-Mail Mobil Uygulaması Yayınlandı!

16 Mart 2023

Qlik Sense Alarmlarınız artık cebinizde! Sizin için Q-Mail Mobil Uygulamasını geliştirdik, Q-Mail Mobil Uygulaması Q-Mail ile entegre çalışan bir uygulamadır. Bu sebeple Q-Mail Mobil uygulamasından bahsetmeden önce Q-Mail ile ilgili fikir edinmek isterseniz QMail ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Q-Mail Mobil Uygulaması Nedir ve Ne İşe Yarar?

Q-Mail Mobil uygulaması Q-Mail ile entegre olarak çalışan iOS ve Android işletim sistemleri ile uyumlu olan bir mobil uygulamadır. Q-Mail’de oluşturduğunuz ‘Alert’ ve ‘Task’lara erişebilir, oluşturduğunuz alarm çıktılarını Push Notification olarak iletebilirsiniz. Ayrıca, gelen Push Notificationların içeriğine PNG formatında Q-Mail üzerinde oluşturduğunuz raporları ekleyebilirsiniz.

Alarmları Mobil Uygulama Üzerinden Nasıl Alabilirsiniz?

Alarmlarınızı mobil uygulama üzerinden almak için ise Q-Mail’de alarm oluştururken karşınıza bildirim türü olarak E-Mail, SMS, Push Notification seçenekleri çıkacaktır, bu aşamada Push Notification seçeneğini kullanmanız yeterlidir.

Uygulamayı kullanmak için uygulamayı indirip, Q-Mail domain ve port bilgilerinizle birlikte kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz yeterli olacaktır.

Dilerseniz, uygulama içerisinde yer alan sayfalardan kısaca bahsedelim.

  • Ana Sayfa

Ana Sayfa üzerinde ‘Alert’ ve ‘Task’ durumlarını inceleyebilir ve bildirimlerin durumlarını detaylı şekilde görebilirsiniz.
Ek olarak Gün içerisinde çalıştırılacak olan ‘Task’ sayısına ait saat bazlı grafik bulunmaktadır.

  • Notifications

Size gelen bildirimleri görebildiğiniz bu sayfa içerisinde zamana, içinde barındırdığı app’e, anahtar kelimelere göre detaylı bir filtrelendirme yapabilir, önemli bildirimleri favorilerinize ekleyebilir, sıralayabilir ve silme işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

  • Alerts

Q-Mail üzerinde oluşturduğunuz alarmları görebilir, filtreye göre arama yapabilir, ihtiyacınıza göre aktif ve inaktif durumlarına getirebilirsiniz.

  • Tasks

Q-Mail üzerinde oluşturduğunuz tüm taskların özetini, kimlere gönderildiğini ve gönderim zamanını görebilirsiniz.
Bununla birlikte dilediğiniz zaman aktif veya inaktif duruma getirebilir ve filtreli bir şekilde arama yapabilirsiniz. Dilerseniz manuel tetikleme yaparak raporlarınızı anında paylaşmanız da mümkündür.

Qlik Sense Alarmlarınızı takip etmek için artık bir bilgisayar başında olmanıza veya çalıştığınız mekan içerisinde olmanıza gerek yok, Q-Mail Mobil Uygulaması kullanım kolaylığı ile size dilediğiniz yer ve zamanda Alarmlarınızın kolay takibi ve kullanım kolaylığı sunuyor. Bu yazımızda size ürünümüz ile ilgili kısaca bilgi vermek istedik, detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Teşekkür ederiz.