QLİK KULLANICILARI İÇİN Q-MAİL’İN SUNDUĞU BAŞLICA FAYDALAR

13 Haziran 2022
Q-Mail

Günümüzde şirketler farklı işlemler için farklı uygulama ya da programlardan faydalanmaktadır. Şirketlerin birbirleri ile entegre bir şekilde çalışmayan programlara sahip olması başta zaman kaybı olmak üzere çeşitli olumsuzluklara yol açar. Bu yüzden şirket bünyesinde kullanılan programlar, uygulama ya da yazılımların birbirleriyle uyumlu bir şekilde çalışması son derece önemlidir.

Şirketiniz bünyesinde bulunan farklı yazılım ya da uygulamaların birbirlerini ile entegre çalışmasını istiyorsanız Q-Mail tam size göre! Qlik Sense ve QlikView gibi iş zekası yazılımlarından ve bu yazılımlar ile entegre bir şekilde çalışan Q-Mail’den faydalanabilirsiniz. 

Q-Mail, Qlik Sense ve QlikView ile entegre çalışan ve otomatik mail ile rapor gönderimi yapan yeni nesil bir yazılımdır. Q-Mail, Qlik kullanıcıları tarafından sık sık tercih edilmektedir. Q-Mail’e olan ilginin artmasıyla birlikte bu konu ile ilgili cevaplandırılması gereken sorular ortaya çıkmıştır.

Bu yazımızda sizler için Q-Mail’den ve Q-Mail’in Sunduğu Başlıca Avantajlardan ve Faydalardan bahsedeceğiz. Ayrıca Q-Mail’in Başlıca Özellikleri Nelerdir sorusuna cevap vereceğiz.

Q-Mail hakkında

Q-Mail Hakkında

Qlik raporlarınızı Q-Mail kullanarak hızlı, güvenli ve basit bir şekilde dağıtabilirsiniz. Q-Mail, Qlik Sense ve QlikView ile entegre çalıştığı için herhangi bir vakit kaybı veya zorluk yaşamadan raporlarınızı gönderebilirsiniz. 

Q-Mail ile belirlenen zamanlarda, belirlenen kullanıcılara ve belirli aralıklarla rapor gönderebilirsiniz. Aynı zamanda raporunuzu PDF, XLS ve HTML gibi farklı formatlarda gönderebilirsiniz. Bunlar gibi çeşitli özellik ve avantajları ile Q-Mail, şirketlerin işlemlerinde büyük kolaylık sağlamaktadır.

Q-Mail’in Başlıca Özellikleri Nelerdir?

Q-Mail, piyasadaki benzer amaca hizmet eden yazılımlara kıyasla üst düzey özelliklere sahiptir. Q-Mail’in başlıca özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Qlik Sense ve QlikView Entegrasyonu: Qlik Sense ve QlikView entegre çalışır, raporları otomatik mail ile gönderir.
  • Yetkilendirme: Kullanıcı gruplama, dış kullanıcı, filtreleme özellikleri, farklı yetki türleri.
  • Loglama ve Güvenlik: Sisteminizde log kayıtlarını tutar ve hata ayıklama işlemlerini yapar. Böylece tam güvenlik sağlar.
  • Uyarı Sistemi: Bir değer tanımlanan koşulları sağlaması halinde otomatik olarak Q-Mail tarafından mail atılır.
  • Farklı Rapor Tipleri: İhtiyacınıza ve tercihinize göre rapor gönderimi için PDF, HTML ve XLS gibi farklı formatları destekler. 
  • Farklı Gönderim Seçenekleri: Mail, FTP, SFTP ve klasöre çıkarma olarak farklı gönderim seçenekleri mevcuttur.
  • Yenilikçi Teknolojiler: Mobil uyumu, HTML 5 ve son yazılım teknolojileri ile geliştirilmiş yeni nesil bir alt yapı kullanılır. 
  • Yedekleme: Düzenli olarak yedekleme işlemi yapar ve istediğinizde eski yedeklemeleri geri yükleyebilirsiniz. 
  • Kullanıcı Dostu: Yeni nesil arayüzü ile hızlı ve kolay bir kullanıma sahiptir.
  • Veri Filtreleme: Raporlarınızda verileriniz istediğiniz gibi filtreleyebilirsiniz.

Q-Mail nasil calisir

Q-Mail’in Sunduğu Başlıca Avantaj ve Faydalar

Q-Mail’in kullanıcılarına sunmuş olduğu başlıca avantaj ve faydaları şu şekilde maddeler halinde sıralayabiliriz;

  • İngilizce ve Türkçe dil desteği bulunmaktadır.
  • Q-Mail, sisteminizde log kayıtlarını tutar ve hata ayıklama işlemi yapar. Böylece tam güvenlik sağlar. Q-Mail’in bu özelliğini göz önüne aldığımızda sıradan bir otomatik mail / rapor gönderme programından ayrılır ve sistem güvenliğinizi de sağlamış olur.
  • Eski bir rapor ya da dosyaya mı ihtiyaç duydunuz? Q-Mail düzenli olarak yedekleme işlemi yaptığı için istediğiniz dosyayı Q-Mail üzerinden kolay bir şekilde bulabilir ve geri yükleyebilirsiniz.
  • Herhangi bir optimizasyon problemi yaşamamanız için son yazılım teknolojileri ile geliştirilmiş olan yeni nesil bir altyapı kullanılır.
  • Q-Mail, Qlik ürünleri olan Qlik Sense ve QlikView ile entegre çalıştığı için şirketlerin mail ve raporlama işlemlerini düzenleyebilmesini sağlar.
  • Şirket bünyenizdeki çalışanlara farklı yetkiler verebilirsiniz. Böylece yetki karmaşasından kaynaklı sorunlardan kurtulduğunuz gibi veri güvenliği de sağlayabilirsiniz.
  • Q-Mail ile gönderecek olduğunuz rapor ya da maili saatlik, günlük, haftalık ve aylık olarak otomatik bir şekilde gönderebilirsiniz. Böylece zamanlama problemlerinin önüne geçmiş olursunuz.
  • PDF, HTML ve XLS gibi formatlar Q-Mail tarafından desteklenmektedir. Böylece şirket içerisinde farklı rapor tipleri için farklı raporlama sistemi kullanmak zorunda kalmazsınız. 

Q-Mail avantajları

Q-Mail’in Qlik kullanıcılarına sunmuş olduğu avantaj ve faydalardan bazıları bu şekildedir. Özetlemek gerekirse Q-Mail kullanarak raporlama ve mail işlemlerinizi düzene oturtabilir, optimizasyonu sağlayabilir ve vakit kaybının önüne geçebilirsiniz. 

Bu yazımızda sizler için Q-Mail’den ve Q-Mail’in Sunduğu Başlıca Avantajlardan ve Faydalardan bahsettik. Ayrıca Q-Mail’in Başlıca Özellikleri Nelerdir sorusuna cevap verdik. Başta Qlik Sense, QlikView ve Q-Mail olmak üzere ürün, hizmet ya da eğitimlerimizden faydalanmak ve daha fazla bilgi sahibi olmak için sitemizi inceleyebilir veya iletişim kanallarımızdan birini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.