QLIK SENSE ENTERPRISE SAAS İÇİN OTOMATİK E-MAIL RAPOLAMA: Q-MAİL CLOUD

15 Haziran 2022
QMail-cloud-avantajlari

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımızın her noktasında değişimler yaşanmaktadır. Gelişen teknoloji iş dünyasında kullanılan program ve yazılımları da etkilemiştir. İş dünyasında kullanılan program ve yazılımlarında değişmesi ise “Bulut” ya da daha çok bilinen adıyla “Cloud” teknolojisinin daha sık kullanılmasıyla gerçekleşmiştir. 

Bulut Teknolojisi; sunucu, depolama, yazılım ve veritabanı gibi çeşitli bilgi işlem hizmetlerinin internet tabanlı bir ağ ile kullanıcılar arasında veri paylaşımı yapılabilmesini sağlayan bir hizmet türüdür. Açıklamasında da anlaşılabileceği üzere Bulut Teknolojisi son derece avantajlıdır.

Qlik, ilk cloud stratejisi olarak kendi cloud servislerini geliştirmiştir. Qlik Cloud Services (QCS) ile ürün portföyünün cloud versiyonu olarak müşterilerine SaaS (Software as a Service) çözümünü sunmaktadır. Bu çözümün tam adı ise “Qlik Sense Enterprise SaaS” şeklindedir. 

Bu yazımızda sizler için Qlik Sense Enterprise SaaS’dan ve Q-Mail Cloud’un Başlıca Özelliklerinden bahsedeceğiz. Ayrıca Q-Mail Cloud Nedir sorusuna cevap vereceğiz.

QMail-raporlama-sistemi

Qlik Sense Enterprise SaaS Hakkında

Qlik Sense Enterprise SaaS, birinci sınıf bir bulut çözümüdür. Qlik Sense Enterprise SaaS, şirketlere kendi yazılımlarını kurma ve yönetme karmaşıklığı yaşatmadan analitik çözümler sunmaktadır. Qlik kullanıcıları, tüm Qlik uygulamalarına tek bir noktadan ulaşabilmektedir.

Qlik Sense Enterprise SaaS; farklı tür raporlar ve varlıklar için bağlantı olanağı sağlamaktadır. Böylece sadece Qlik Sense Enterprise SaaS ile tüm raporlarınıza ve analitik varlıklarınıza kullanıcılarınız kolay bir şekilde erişebilmektedir.

Q-Mail Cloud Nedir?

Q-Mail Cloud; Qlik Sense Enterprise SaaS ile entegre çalışarak, otomatik mail ile rapor gönderimi yapan yeni nesil bir yazılımdır. Q-Mail Cloud kullanarak belirlenen aralıklarla, belirlenen zamanda ve belirlediğiniz kişi ya da gruplara PDF, HTML ve XLS gibi çeşitli formatlarda rapor gönderebilirsiniz.

Q-Mail Cloud kurulum gerektirmemesi de bir başka avantajıdır. Ayrıca Q-Mail Cloud kullanıcı dostu bir arayüze sahip olduğu için kolay kullanılır, güvenli gönderim yapabilmenizi sağlar ve oldukça hızlı bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilmenizi sağlar.

QMail-cloud-ozellikleri

Q-Mail Cloud’un Başlıca Özellikleri

Q-Mail Cloud, piyasadaki benzer amaca hizmet eden yazılımlara kıyasla üst düzey özelliklere sahiptir. Q-Mail Cloud’un başlıca özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Qlik Sense Enterprise SaaS Entegrasyonu: Qlik Cloud ile entegre çalışır ve raporları otomatik olarak mail ile gönderir.
  • Yetkilendirme: Çalışanlarınıza farklı yetkiler verebilirsiniz.
  • Farklı Çalıştırma Seçenekleri: Zamanlama, uygulama yeniden yüklendiğinde ya da iş çalıştığında otomatik olarak değiştirilebilir.
  • Loglama ve Güvenlik: Sisteminizde log kayıtlarını tutar ve hata ayıklama işlemlerini yapar. Böylece tam güvenlik sağlar.
  • Uyarı Sistemi: Bir değer tanımlanan koşulları sağlaması halinde otomatik olarak Q-Mail tarafından mail atılır.
  • Farklı Rapor Tipleri: İhtiyacınıza ve tercihinize göre rapor gönderimi için PDF, HTML ve XLS gibi farklı formatları destekler.  
  • Farklı Gönderim Seçenekleri: Mail, FTP, SFTP ve klasöre çıkarma olarak farklı gönderim seçenekleri mevcuttur. 
  • Yenilikçi Teknolojiler: Mobil uyumu, HTML 5 ve son yazılım teknolojileri ile geliştirilmiş yeni nesil bir alt yapı kullanılır.  
  • Kullanıcı Dostu: Yeni nesil arayüzü ile hızlı ve kolay bir kullanıma sahiptir.
  • Veri Filtreleme: Raporlarınızda verileriniz istediğiniz gibi filtreleyebilirsiniz.

Qlik Sense Enterprise SaaS Raporlarınızın Dağıtımını Q-Mail Cloud İle Sağlayın!

Birbirinden özel iki bulut çözümü entegre bir şekilde çalıştığında şirketiniz için ne kadar faydalı olabileceği düşünüyor musunuz? İşte karşınıza Qlik Sense Enterprise SaaS ve Q-Mail Cloud!

Q-Mail-cloud-nedir

Qlik Sense Enterprise SaaS raporlarınızın dağıtımını Q-Mail Cloud ile yapabilirsiniz. Q-Mail Cloud ile Qlik Sense Enterprise SaaS raporlarınızı istediğiniz şekilde alıcılarınıza ulaştırabilirsiniz. Herhangi bir kurulum gerektirmeden, üye olarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca ilk 1 ay ücretsiz olduğunu unutmayın.

Bu yazımızda sizler için Qlik Sense Enterprise SaaS’dan ve Q-Mail Cloud’un Başlıca Özelliklerinden bahsettik. Ayrıca Q-Mail Cloud Nedir sorusuna cevap verdik. Başta Qlik Sense, QlikView ve Q-Mail olmak üzere ürün, hizmet ya da eğitimlerimizden faydalanmak ve daha fazla bilgi sahibi olmak için sitemizi inceleyebilir veya iletişim kanallarımızdan birini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.