Qlik Sense Enterprise SaaS ile Raporlama

7 Aralık 2022
veri analizi ve raporlama

Raporlama işlemi, işletmelerin geleceği ve kurum içi sistemin düzeni açısından son derece önemlidir. Raporlama türlerinden birisi olan Qlik Sense Enterprise SaaS ile raporlama işlemi çok daha pratiktir. Qlik Sense Enterprise SaaS, üst düzey bir bulut çözümüdür. Bunun yanı sıra işletmelere kendi yazılımlarını kurma ve yönetme mecburiyeti sunmadan yüksek kalitede analitik çözümler sunmaktadır. Bu konu ile ilgili olarak Qlik Sense Enterprise SaaS raporlama nasıl çalışır ve faydaları nelerdir gibi konular merak edilmektedir. DQ Türkiye olarak bu yazımızda, işletmelerdeki raporlama teknikleri ve Qlik Sense Enterprise SaaS hakkında merak edilenleri ele alacağız.

Qlik Sense Enterprise SaaS Nedir?
raporlama

Qlik Sense Enterprise SaaS, birinci sınıf bir bulut çözümü olarak karşımıza çıkar.  Bu raporlama sistemi ile işletmeler, kendi yazılımlarını kurma ve yönetme mecburiyetinde olmazlar. Bununla birlikte Qlik Sense Enterprise SaaS, yüksek kalite Qlik Cloud ile Government (US) ticari versiyonları hemen hemen aynı özellikleri içermektedir. 

Qlik Sense Enterprise SaaS’nin arkasındaki mikro servis tabanlı mimarisi ile Qlik Sense Enterprise SaaS uygulamasında aynı anda Qlik Sense ve QlikView uygulamaları (apps) erişilebilir hale gelir. Bu durum ise kullanıcının tüm Qlik uygulamalarına tek bir yerden erişebilmesi anlamına gelir.

Tüm Qlik uygulamalarına tek bir alanda ev sahipliği yapma özelliğinin yanında Qlik Sense Enterprise SaaS, farklı tür raporlar ve varlıklar için de bağlantı olanağı sunar. Bunun yanı sıra belgelendirme ve farklı türde raporlar da sunmaktadır. Böylece tek bir platform üzerinden tüm raporlarınıza ve analitik verilerinize tüm kullanıcılarınız kolayca erişebilir.

Ayrıca İlginizi Çekebilir: Kurumsal Şirketlerin Mutlaka Takip Etmesi ve Raporlaması Gereken KPI (Metrikler) Nelerdir?

İşletmelerdeki Raporlama Teknikleri

İşletmelerde kullanılan birçok raporlama tekniği mevcuttur. Bunlar aşağıdaki gibidir:

  • Finans Raporları

Finans alanında çalışan bankalar ya da yatırımcıların ihtiyaç duyduğu bir raporlama türüdür. 

  • İnsan Kaynakları Raporları

Çalışanlarla etkili iletişim kurmak, sorunların tespit edilmesi ve çözüm süreçlerinin daha etkin şekilde yürütülmesi için kullanılır.

  • Satış Raporları

Satış raporu, bir şirketin belirli aralıklarla satış analizlerini gösterir.

  • Satın Alma Raporları

Satın alma raporları, sürecin kayıt altına alınması için raporlardır.

  • Karşılaştırmalı Raporlar

Bu raporlar, erişim bölgelerinizi bir dizi kategoriye göre karşılaştırdığınız raporlar oluşturmanıza yardımcı olur. 

Qlik Sense Enterprise SaaS Nasıl Çalışır?
raporlama nedir

Qlik Sense, yeni nesil analitik platformlar için ölçüm ve karşılaştırmalar yapar. Bununa birlikte kuruluşunuzdaki herkesin veri odaklı karar vermesine yardımcı olur. Qlik Sense SaaS, eşsiz İlişkilendirme Motoru (Associative Engine) ile oluşturulmuştur. Veriden iç görüye kadar olan süreçte birçok avantaj da sunar. Bunlar aşağıdaki gibidir: 

  • Kullanım senaryosu
  • Self servis analitik
  • Konuşma analitiği
  • Özel ve yerleşik analitik
  • Mobil analitik
  • Raporlama
  • Bildirim ve uyarı 

Bununla birlikte yapay zekâ destekli önerileri ile insan sezgisini güçlendirerek SaaS veya on-premise seçenekleri ile benzersiz performans ve yönetim yetenekleri sunar.

Ayrıca İlginizi Çekebilir: Qlik Sense Otomatik E-Mail Raporlama Nasıl Yapılır?

Qlik Sense Enterprise SaaS Faydaları Nelerdir?

Qlik Sense Enterprise SaaS, işletmelere kusursuz bir analitik performans sunar. Bu sayede kullanıcıyı ve veriyi; performans, güven ve yönetim standartları kapsamında büyük ölçeklere çıkarır. Diğer kurumsal SaaS uygulamalarını yönetmeyi biliyorsanız, Qlik Sense süreçlerini ve araçlarını kısa sürede öğrenmeniz mümkündür.

DQ Türkiye ekibi olarak bu yazımızda, Qlik Sense Enterprise SaaS nedir ve nasıl çalışır gibi konular hakkında merak edilenleri sizler ile paylaştık. Amacımız; DQ Türkiye olarak, iş zekâsı, makine öğrenimi çözümleri ve yazılım & danışmanlık hizmeti sunmaktır. Daha fazla bilgilendirici içerik için bizi takip edebilir, hizmetlerimizden faydalanmak için ise bizimle iletişime geçebilirsiniz.