Veri Analizi Ve Qlik Ürünleri İle Satışlarınızı Nasıl Artırırsınız?

15 Aralık 2021
veri analizi qlik sense

Günümüzde şirketlerin pek çok farklı verileri bulunmaktadır. Verilerin doğru bir şekilde analizinin yapılması ile şirketler eksikliklerini görüp, kendilerini geliştirebilirler. Şirketlerin kendilerini geliştirebilmesi ise beraberinde satışların artmasını sağlar. Bu yüzden verilerin işlenmesi yani analizinin yapılması oldukça önemli bir konudur.

Veri analizi işleminin yapılması için çeşitli iş zekası yazılımları kullanılmaktadır. İş zekası yazılımları olan Qlik ürünleri, veri analizi konusunda kullanıcılarına çeşitli özellikleri ile yardımcı olmaktadır.

Bu yazımızda sizler için veri analizi ile ilgili merak edilen sorulara cevap vereceğiz ve veri analizinin kurumsal şirketler adına faydalarından bahsedeceğiz.

veri analizi nedir

Veri Analizi Nedir? Nasıl Yapılır?

Veri analizi en basit tanımıyla işlenmemiş verilerin toplanması ve çeşitli yöntemler kullanılarak anlamlı, kullanılabilir bilgiler haline getirilmesi işlemidir. Tanım olarak baktığımızda veri analizi oldukça basit bir işlem olarak görülse dahi veri analizi yapılırken doğru yöntemler kullanılmaması şirketlerin büyük zararlar yaşamasına sebep olabilir. Bu yüzden veri analizinde kullanılan yöntem ve iş zekası uygulaması doğru seçilmelidir.

Veri analizi süreci belli metot ve yöntemler ile uygulanır. Baktığımızda veri analizi süreci 4-5 aşama ile tamamlanmaktadır. Veri analizi aşamalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Amaç belirleme
  • Veri toplama
  • Veri temizleme
  • Profesyonel kişiler ile çalışma
  • Tekrar etme ve optimizasyon

Bu aşamaların kusursuz uygulanabilmesi için tercih edilen iş zekası yazılımının önemi büyüktür. Qlik ürünleri, şirketiniz adına veri analizi adımlarının kusursuz gerçekleştirilmesi için gerekli özelliklere sahiptir.

veri analizi qlik ürünleri

Veri Analizinin Kurumsal Şirketler İçin 3 Önemli Faydası

Veri analizi, kurumsal şirketler adına rekabette avantajlı konumda olmasını sağlaması, iş süreçlerini optimize etmesi, doğru kararlar alınmasını sağlaması ve veriyi bilgiye dönüştürmesi gibi pek çok avantajı beraberinde getirir. Veri analizinin bunlar gibi pek çok faydası arasından en önemli 3 faydasını ele alacağız.

1- Veri Analizi İle Hızlı ve Doğru İşletme Kararları Verin

Günümüzde kurumsal şirketlerin geleceğini belirleyen en önemli etkenlerden biri alınan kararların hızıdır. Kurumsal şirketlerin aldığı kararların sadece hızlı olması yeterli değildir. Aynı zamanda alınan kararların doğru olması gereklidir.

Veri analizi ile şirketinizin her türlü verisini inceleyebilir, bu sayede hangi işlemlerde yavaş olduğunu fark edebilir ve gerekli iyileştirmeleri yapabilirsiniz. Veri analizi işlemlerinde kullanılan uygulamaların hızlı olması bu yüzden çok önemlidir.

2- Optimizasyon ve Geliştirme İle Müşteri Deneyimi Artırın

Günümüzde kurumsal şirketler hangi sektörde ürün ya da hizmet satışı yaparsa yapsın mutlaka en az bir rakibi bulunur. Şirketinizin ürün ya da hizmet sunduğu sektörde rakiplerinin önüne geçmesinin temel yolu müşteri deneyimini artırmaktır. Müşterilerinizin davranışlarını, satın alma özelliklerini ve taleplerini anlayabilmeniz ancak doğru şekilde gerçekleştirilen veri analizi ile mümkündür.

Veri analizi ile müşterilerinizden gelen verileri daha iyi kullanabilir, ürün ya da hizmetlerinizi bu veriler ile optimize edebilir ve geliştirebilirsiniz. Bu optimizasyon ve geliştirme işlemleri sonucunda ise müşteri deneyiminizin arttığını gözlemleyebilirsiniz.

3- Risk ve Ürün Performansı Hakkında Detaylı Öngörüler Alın

Kurumsal şirketler, piyasa sürdükleri her üründe belirli bir riski göze alırlar. Sadece piyasaya sürülen yeni bir üründe değil, aynı zamanda piyasada bulunan üründe gerçekleştirilecek değişikliklerde bir risk barındırmaktadır. Bu yüzden kurumsal şirketler adına risk ve ürün performansı değerlendirmesi çok önemlidir.

Veri analizi ile ürünlerinizin performansını detaylı bir şekilde inceleyebilir ya da ürününüzün piyasadaki performansı hakkında bir öngörü sahibi olabilirsiniz. Yani veri analizi ile risk ve ürün performansı hakkında detaylı öngörü sahibi olabilirsiniz.

veri analizi dq türkiye

DQ Türkiye Qlik Sense İle Satışlarınızı Artırın

DQ Türkiye olarak sizler için sunduğumuz ürünlerden biri olan Qlik Sense, son teknoloji ile geliştirilmiş olan yeni nesil analitik kıyaslama işlemlerini eksiksiz yerine getiren bir veri analizi platformu ve iş zekası (BI) ürünüdür. Qlik Sense, geliştirilmiş yapay zekası, ilişkisel analitik motoru ve yüksek performanslı bulut platformuyla dikkat çekmektedir.

Qlik Sense sahip olduğu self servis görselleştirme, mükemmel veri paylaşımı, akıllı arama ve gelişmiş veri entegrasyonu sistemi ile veri analizi işlemlerinizde ihtiyacınız olan tüm özellikleri karşılıyor. Qlik Sense ile veri analizi işlemlerinizi kusursuz olarak yerine getirip, satışlarınızı artırabilirsiniz. Qlik Sense ve diğer ürünlerimiz hakkında bilgi almak isterseniz, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu yazımızda sizler için veri analizi ile ilgili merak edilen sorulara cevap verdik ve veri analizinin kurumsal şirketler adına faydalarından bahsettik.

İlginizi Çekebilir: Kurumsal Şirketler İçin Hızlı Karar Almada Veri Analitiğinin Önemi