Qlik Sense İle Verilerinizi Görselleştirerek Bakış Açınızı Genişletin!

27 Mart 2024

Veri analizi bir kurumun iş süreçlerinin en önemli olgularından birisidir. Veri keşfi, doğru veri analizi ve ardından alınan veri odaklı kararlar işletmenin iş süreçlerinde başarıyı yakalamasını sağlayacaktır. Veri analizi konusunda dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Karmaşık veri kümeleri bu konulardan en önemlisidir. Veri sayısı arttıkça onları analiz etmek de artışla doğru orantılı bir şekilde zorlaşmaktadır. İşte bu noktada veri görselleştirme kavramı hayatımıza girmektedir.

Veri görselleştirme, verilerin grafikler, haritalar ve çizimler gibi görsel öğelerle canlandırılma ve sunulma sürecidir. Verileri görselleştirmek, büyük verinin daha anlaşılır ve erişilebilir olmasını sağlamaktadır. Veri görselleştirmenin kurumlar açısından önemine bakalım;

  • Verilerin haritalar, grafikler gibi görsel formatlarda sunulması daha anlaşılır hale gelmesini sağlamaktadır.
  • Verilerin görselleştirilmesi, analizin daha hızlı olmasını sağlar. Bu sayede de kurumlar daha hızlı kararlar alarak süreçlerini hızlandırabilirler.
  • Verilerin görselleştirilmesi, veri setleri arasındaki ilişkilerin görülmesini kolaylaştırır. Bu da stratejik kararların alınmasında kurumlara avantaj sağlayacaktır.
  • KPI’ların görsel olarak sunulması performans takibini kolaylaştırarak gerektiğinde müdahele edilmesine olanak tanır.

Veri görselleştirmenin bir kuruma pek çok açıdan fayda sağladığını kavradık. Peki verileri nasıl görselleştireceğiz? İşte tam bu noktada cevabımız Qlik Sense oluyor. Qlik Sense, self-servis olarak çalışan bir veri görselleştirme ve keşif aracıdır. Birçok etkileyici özelliğe sahip olan bu güçlü platform ile veri görselleştirmek artık oldukça kolay.

  • Sürükle-bırak özelliği ile tek tıkla şık görselleştirmeler oluşturabilirsiniz.
  • Self-servis oluşuyla başka bir kişiye ihtiyaç duymadan kendi analizlerinizi yaparak daha hızlı kararlar alabilirsiniz.
  • Güçlü güvenlik altyapısı ile verilerinizi güvende tutabilirsiniz.

Siz de verilerinizi canlandırarak daha güçlü analizler yapmak istiyorsanız tercihiniz Qlik Sense olsun!

Daha fazlası için bizleri takipte kalın.