Belediyelerin Açık Kaynak Verileri ile Qlik Sense Su Analizi Uygulaması

22 Mart 2024

Su, bir canlının yaşamının temel kaynağıdır. Sağlıktan, temizliğe birçok alanda hayati rol oynayan suyun yeterli miktarda ve temiz olması tüm canlılar için bir ihtiyaçtır. Şehirlerimizde su miktarını ve kalitesini analiz ederek önlemler alabilmek oldukça önemli bir olgu haline gelmiştir. İşte doğru analizler yaparak su kalitesini ölçebileceğiniz bir platform! Qlik Sense, işletmelerin verilerini görselleştirerek daha doğru kararlar almasını sağlayan bir iş zekası platformudur.

Aşağıda videosu bulunan çalışmamızda Qlik Sense uygulamasını kullanarak büyükşehir belediyelerinin açık veri platformlarından elde ettiğimiz veriler ile bir su tüketimi ve kalite analizi gerçekleştirdik. Çeşitli grafikler ve haritalar ile il ve ilçelerin su tüketim oranlarını, su kalitesini ve barajların durumunu analiz ederek suyun hayatımızdaki önemini vurgulamaya çalıştık.

Qlik Sense bu ve bunun gibi pek çok farklı alanda kapsamlı veri analizleri sayesinde sizin için verimliliği artırırken, daha derin ve anlamlı görüşler sunar.

Temiz bir su her canlının hakkıdır. Dünya Su Günü Kutlu Olsun!