Qlik Sense Ağustos 2023 Güncellemesiyle Gelen Yenilikler

19 Ekim 2023

Gelin, Qlik Sense Ağustos 2023 yeniliklerine birlikte göz atalım.

Qlik Sense Güncel görselleştirmeler ve kontrol panelleri

Qlik Sense ile daha iyi özelleştirme sağlayarak, grafik vurgulu menülerin ve seçimlerin görünümünü yeniden tasarlandı ve yeni görsel stil seçenekleriyle grafik oluşturma olanakları geliştirildi.

Qlik Sense ile Artık Uygulama Geliştiricileri Uygulamalardaki Araç Çubuğu ve Sayfa Başlığını Gizleyebilir

Qlik Sense güncellemesi ile yeni uygulama stili ayarları uygulama seçeneklerine eklendi.
Bu ayarlar sayesinde, tüm sayfalardaki araç çubuğunu ve sayfa başlığını açıp kapayabilirsiniz. Bu sayede araç çubuğunu ve/veya sayfa başlığını kapatarak içerik için daha fazla alan kazanabilir ve başlıklar ile gezinme çubuğunu özelleştirebilirsiniz.

Bar Grafiğinde Koşullara Bağlı Olarak Ölçüleri Gizleme veya Gösterme

Qlik Sense'te yeni bar grafiği seçenekleri eklenerek, uygulama geliştiricilerinin aynı grafik içinde farklı boyutlara veya değerlere geçiş yapma imkanı sağlanmıştır. Gösterme koşulu ifadesini kullanarak basit bir geçiş anahtarı eklemek, geliştiricilere daha fazla kontrol sağlar, özelleştirmeyi artırır ve alan tasarrufu sağlar. Qlik Sense güncellemesi ile kullanıcıların, bar grafiği verileriyle ilişkili değişkenler arasında geçiş yapma olanağı sayesinde önemli ölçüde zaman tasarrufu elde etmesi sağlanmıştır.

Qlik Sense: Grafiklerde Stil İyileştirmeleri

Çeşitli Qlik Sense grafikleri için yeni stil iyileştirmeleri yapıldı. Bu iyileştirmeler, uygulama geliştiricilerine görsel öğeler oluştururken daha fazla özelleştirme seçeneği sunarak; şirket, departman veya kişisel stil standartlarına ve tercihlerine uyum sağlamalarına yardımcı olacak şekilde yapıldı. Eklenen yeni stil opsiyonları:

  • Çubuk grafik
  • Düğme
  • Kombo grafik
  • Dağıtım grafiği
  • Çizgi grafiği
  • Mekko grafiği
  • Pasta grafiği
  • Dağılım grafiği
  • Ağaç Haritası
  • Şelale grafiği

Qlik Sense ile Görselleştirmeler için Yeni İçerikler

Qlik Sense belgeleri, metnin stili, arka planın özelleştirilmesi ve görselleştirmelerde
diğer özelliklerin ayarlanmasının ayrıntılarını içeren yeni içeriklerle güncellenmiştir.
Bu yeni içerikler, eklenen özelleştirme seçeneklerini destekleyen tüm görselleştirmeler için Qlik Sense'te sunulmuştur.

İçgörü Danışmanı

Qlik Sense ile Grafik Arayüzünde Yeni Uygulama Etkinleştirme Durumu

Yeni güncelleme ile Qlik Sense'te bir uygulama için doğal dil özellikleri (Insight Advisor Search ve Chat) etkinleştirildiğinde, artık uygulamanın etkinleştirme durumunu gösteren bir bildirim banner'ı gösteriyoruz. Bu, müşterilerin uygulamaların aramayı desteklemeye hazır olduğunu bilmelerine yardımcı olur, böylece indeksleme tamamlanmadan önce özelliğe erişmeye çalışmazlar.

Veri Kaynakları

Apache Parquet dosyaları artık Qlik Sense veri kaynağı olarak destekleniyor.

Apache Parquet, büyük veri kümelerini depolamak ve sorgulamak için oldukça verimli olan sütun tabanlı bir depolama formatıdır. Qlik Sense Windows'ta Parquet dosyalarından veri okuyabilir ve tabloları Parquet dosyaları olarak depolayabilirsiniz. Parquet kullanmak, bir tablodaki belirli sütunları sorgulamak için tablonun tamamını okumak yerine olanak tanır. Bu yöntem, büyük veri işlemede kullanım için oldukça uygundur. Ayrıca Parquet, verilerin verimli bir şekilde sıkıştırılmasını ve kodlanmasını destekler, bu da depolama alanını daha da azaltabilir ve sorgu performansını artırabilir.

Qlik Sense: Connectors (Bağlayıcılar)

Twitter bağlayıcısı şu anda geçici olarak kullanılamıyor. Twitter, mevcut API erişim düzeylerinin yapısını değiştirdikten ve Twitter API v1.1 aracılığıyla analitiklere daha geniş erişimi kaldırdıktan sonra, Twitter bağlayıcısı kullanımdan kaldırıldı. Artık Twitter API v2'yi desteklemeyen mevcut Twitter bağlayıcısında kullanım dışı bırakılmıştır. Yeni bir Twitter bağlayıcısının Aralık 2023’te piyasaya sürülmesi planlanmaktadır.

Daha fazla bilgi için: info@dqturkiye.com