Verilerinizi Mashup İle Görselleştirerek Güçlendirin!

28 Şubat 2024

Veri analizi günümüzde bir işletmenin ana olgularından birisidir. Sağlıklı, güvenli ve düzenli bir çalışmayla yapılan analizler işletmeye iş sürecinde doğru kararlar aldırarak başarıyı getirecektir. Günümüz teknolojisi geliştikçe de veri analizleri bambaşka boyutlara kaymaktadır. Qlik Mashup bu gelişmelere verilebilecek en güzel örneklerden birisidir. Peki Mashup nedir?

Mashup teknolojisi kullanıcı odaklı çalışan özelleştirilebilen bir veri görselleştirme aracıdır. Qlik Sense’in esnek ve özelleştirilebilir yapısını kullanarak web teknolojileriyle Qlik Sense’in veri analitiği yeteneğini bir araya getirir. Beş aşamayla çalışan Mashup ilk olarak müşteri odaklı olarak başlar.

  • İlk adımda müşterinin istek ve ihtiyaçları belirlenir. Müşteri elindeki verilerini en sade haliyle nasıl görmek istiyor ve bu verileri kimlere ulaştırmak istiyor öğrenilir.
  • İkinci adımda görsel tasarımlar ve kullanıcı tasarımları gerçekleştirilir.
  • Üçüncü adımda Qlik uygulama modellemesi yapılır.
  • Dördüncü adımda ise yapım ve kodlamaya geçilir. Burada HTML, CSS, JavaScript kullanılarak oluşturulan model koda dökülür ve Qlik verileriniz ve görselleştirmeleriniz bambaşka bir boyuta taşınır. Aynı zamanda Qlik Sense API’leri kullanarak istediğiniz görsellikte interaktif uygulamalar oluşturabilir API’leri kullanarak Qlik üzerinden verilerinizi de çekebilirsiniz.
  • Son aşama ise test ve kullanıcı kabulü aşamasıdır.

Mashup ile verilerinizi sadeleştirip kendi kurumsal kimliğinize uygun görselleştirmelerle işletmenize uygun dashboardlarda görebilir ve analiz edebilirsiniz. İstediğiniz en ince detaya kadar rapor görselleştirmeleriniz özelleştirilip çizilir ve sizlere sunulur. Kendi isteklerinize göre tasarımlarınızı dilerseniz TV gibi farklı cihazlarda görebilirsiniz.

Mashup Kullanmak sizlere ne fayda sağlar?

  • Kendi isteklerinize göre oluşturduğunuz tasarımlarla şirket kurumsal kimliğinizi uygulamalarınıza aktarabilir ve görselleştirmelerinizde kurumsallığı yakalayabilirsiniz.
  • Uygulamalarınızı daha etkileyici bir hale getirmek için kurumsal kimliğinizi modern bir arayüzle güçlendirebilirsiniz ve şık bir tasarımla etkileyici dokunuşlara sahip olabilirsiniz.

Qlik Mashup ile veri analizlerinizi özelleştirin ve kullanıcı deneyiminizi çeşitlendirin. Verilerinize yeni boyutlar katarak analiz yeteneğinizi genişletin.

Detaylı bilgi için: info@dqturkiye.com